Etkin konularEtkin konular  Forum üyelerini gösterÜye Listesi  Forumlarda AraAra  YardımYardım
  KayıtKayıt  GirişGiriş
Forum Yardım
 Işık Göz Merkezi Forum Sayfası / Forum Yardım

Yardım için konu seçin
Forum'a kayıt ve giriş
Neden giriş yapamıyorum?
Kayıt olmalı mıyım?
Kaybolan Şifreler
Önceden kayıt oldum ama giriş yapamıyorum
 
Kullanıcı Tercihleri ve Forum Özellikleri
Forum özelliklerimi nasıl değiştiririm?
Forum tarih ve saati benim yerel saat ve tarihime uymuyor
Sınıflandırmayı (Rank) ne belirliyor?
Sınıflandırmamı (Rank) değiştirebilir miyim?
 
Post Gönderme Konuları
Forum sayfasına nasıl mesaj gönderebilirim?
Postları nasıl silerim?
Postları nasıl düzenlerim?
Postlarıma nasıl imza eklerim?
Nasıl anket oluşturabilirim?
Forumları neden göremiyorum?
Internet Explorer WYSIWYG post gönderme sorunları
 
Mesaj Formatları
Forum kodları nelerdir?
HTML kullanabiliyor muyum?
Duygu belirten ikonlar nelerdir?(Smileys)
Resim gönderebiliyor muyum?
Kapalı konu ne demektir?
 
Kullanıcı Grupları
Forum Yöneticileri ne demektir?
Forum Moderatörleri ne demektir?
Kullanıcı Grupları ne demektir?
 
Özel Mesaj Gönderme
Özel mesaj gönderemiyorum
Bazı kullanıcılara özel mesaj gönderemiyorum
Birisinin bana özel mesaj göndermesini nasıl engellerim?

Forum'a kayıt ve giriş
Neden giriş yapamıyorum?
Forum sayfasına giriş yapabilmek için daha önceden kayıt yaptırdığınız kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapmak zorundasınız. Eğer kayıt olmadıysanız forum sayfalarına giriş yapabilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. Eğer kayıt olduysanız ve giriş yapamıyorsanız, tarayıcınızın cookie (kurabiye) leri tam olarak kabul ettiğinden emin olun ve tarayıcınızın güvenlik bölümündeki Güvenilir Site (Trusted web sites) butonuna tıklayarak güvenli web siteleri bölümüne ekleyin. Forumlardan bir nedenden dolayı atılırsanız bu durum forum sayfalarına tekrar giriş yapmanızı engelleyebilir, dolayısıyla Forum Yöneticisi ile görüşün.
Yukarı
 
Kayıt olmalı mıyım?
Forum sayfalarına post gondermek için uye olmanız gerekmeyebilir. Bu Forum Yöneticisinin kullanıcıya post gönderebilmesi için kayıtlı üye kategorisinde hangi özelliği belirlediğine bağlıdır. Bununla beraber, kayıtlı kullanıcı eksta özelliklerden faydalanabilir. Kayıtlı kullanıcı olma işlemi sadece bir kaç dakika sürmektedir, bu yüzden kayıt olmanız tavsiye edilir.
Yukarı
 
Kaybolan Şifreler
Eğer şifrenizi kaybettiyseniz ya da hatırlamıyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Şifrelerin kurtarılamamasına rağmen şifreler tekrardan baştaki konumuna getirilebilmektedir. Şifrenizi baştaki konuma getirmek için Login (giriş) butonuna tıklayın ve giriş sayfasının aşağıdaki bölümünde yer alan Parolamı Unuttum linkine tıklayarak yeni şifrenizi mevcut olan e-posta adresinize otomatik olarak gönderebilirsiniz. Eğer bu opsiyon mümkün değil ise veya geçerli bir e-posta adresiniz yoksa, Forum Yöneticisi veya Moderatör ile irtibata geçmeniz gerekmektedir ve şifrenizin değiştirilmesi için başvuruda bulunabilirsiniz.
Yukarı
 
Önceden kayıt oldum ama giriş yapamıyorum
Bu durumun sebebi bir süredir forum sayfasına herhangi birşey post etmemenizden kaynaklanıyor olabilir veya hiç post göndermemiş olabilirsiniz. Forum Yöneticisinin, uzun zaman aktif olarak giriş yapmamış veya post göndermemiş kullanıcıları veritabanındaki yoğunluğu azaltmak için aktif olmayan kullanıcıları silmesi olağan bir durumdur.
Yukarı

Kullanıcı Tercihleri ve Forum Özellikleri
Forum özelliklerimi nasıl değiştiririm?
Forum sayfası kullanıcı profilinizi forum sayfası içerisinde değiştirebilirsiniz. Giriş sayfasından foruma giriş yaptıktan sonra, Profilde değişiklik yap butonuna tıklayarak profilinizi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Yukarı
 
Forum tarih ve saati benim yerel saat ve tarihime uymuyor
Forumda kullanılan tarih ve zaman dilimleri, mevcut hizmet sağlayıcının tarih ve zaman dilimleridir. Yani forum sayfaları zaman dilimlerini server (hizmet sağlayıcı) lardan alır. Eğer hizmet sağlayıcı başka bir ülkede ise (örn. Kanada,Amerika) bulunduğu ülkenin zaman dilimini forum sayfalarında görüntüleyecektir. Zaman dilimini kendinize uyarlamak için, Kullanıcı Profili sayfasından görünen zaman dilimi ile sizin zaman diliminiz arasındaki saat ve tarih farkını ayarlayarak uygun hale getirmeniz gerekir. Forum sayfaları standart ve gün aralığı zaman dilimlerini algılayacak şekilde tasarlanmamıştır. Bu yüzden profilinizdeki zaman dilimlerini ilerleyen aylar doğrultusunda kendinize göre ayarlamanız gerekebilir.
Yukarı
 
Sınıflandırmayı (Rank) ne belirliyor?
Forumlardaki sınıflandırmayı kullanıcı gruplarındaki durum belirlemektedir. Örneğin Moderatörler ve Yöneticiler özel bir sınıfa dahildir. Forum sayfalarının yapısına göre hangi sınıflandırmaya dahilseniz forum sayfalarında o sınıfa ve size ait özellikleri kullanabilirsiniz.
Yukarı
 
Sınıflandırmamı (Rank) değiştirebilir miyim?
Normal olarak değiştiremezsiniz. Ama eğer Forum Yöneticisi basamak sistemine göre nitelendirdiyse gönderdiğiniz post oranları ve aktif olma durumuna göre sizde kullanıcı gruplarında değişiklik düzenleme yapabilirsiniz.
Yukarı

Post Gönderme Konuları
Forum sayfasına nasıl mesaj gönderebilirim?
Forumlara post gönderebilmek için forum başlıkları altıntaki konuyla ilgili butonlara tıklamalısınız. Forum Yöneticisinin forum gereksinimlerine bağlı olarak post göndermeden önce kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir. Böylece her forum sayfasında listelenen konu başlıklarını görebilirsiniz.
Yukarı
 
Postları nasıl silerim?
Moderatör veya Forum Yöneticisi olmadığınız sürece sadece kendinize ait postları ve sadece kullanıcı için amaca uygun şekilde uyarlanmış alakalı postları veya konu başlıklarını silebilirsiniz. Eğer gönderdiğiniz postlara bir kullanıcı yorum veya cevap yazdıysa o postu silmeniz mümkün değildir.
Yukarı
 
Postları nasıl düzenlerim?
Moderatör veya Forum Yöneticisi olmadıkça, sadece kendi postlarınızı düzenleyebilir ve sadece Forum Yöneticisinin oluşturduğu sizinle alakalı kullanıcı düzenine göre hareket edebilirsiniz. Forum yapısına göre postlarınızda değişiklik yaptığınızda sayfanın alt kısmında kullanıcı adı, saat ve tarih dilimi bununla doğru orantılı olarak değişecektir.
Yukarı
 
Postlarıma nasıl imza eklerim?
Forum Yöneticisi imza kullanım yetkisi verdiyse siz de imzanızı postlarınızın sonuna ekleyebilirsiniz. Bunun için Profil kısmında imza oluşturmanız gerekmektedir. İmzanızı oluşturduktan sonra, postlarını gönderirken sayfanın alt kısmında yer alan İmza Ekle (Show Signature) kutucuğunu işaretlemeniz yeterli olacaktır.
Yukarı
 
Nasıl anket oluşturabilirim?
Eğer forum sayfasında bir anket düzenlemek için yeterli yetkiniz varsa, forum sayfanızın üst kısmında ve konu ekranlarında Yeni Anket butonu görünecektir. Makale/Anket oluştururken anket ile ilgili soru girişi yapmanız gereklidir ve bu en az 2 seçenekli olmalıdır. Kullanıcılar için çoktan seçmeli veya tek seçenekli anketler hazırlanabilir.
Yukarı
 
Forumları neden göremiyorum?
Bazı forumlar belli kişilerin giriş yapabilmesi için düzenlenmiştir. Bu forumları görebilmeniz için (okuma, post gönderme vs.) ilk önce buna Moderatör veya Forum Yöneticisi tarafından sizin için belirlenmiş izin veya yetki gereklidir.
Yukarı
 
Internet Explorer WYSIWYG post gönderme sorunları
Eğer bilgisayarınızda Internet Explorer 5.0 veya daha yukarısını kullanıyorsanız ve eğer Forum Yöneticisi WYSIWYG (What you see is what you get / Ne görüyorsan onu alırsın) post editörünü kullanabilirsiniz. Eğer WYSIWYG editörünü kullanırken sorunlarla karşılaştığınızı fark ederseniz o zaman bu editörü profil bölümünüzden kapatabilirsiniz.
Yukarı

Mesaj Formatları
Forum kodları nelerdir?
Forum kodları sizlere forumlardaki postlarınızın formatını değiştimenize olanak tanır. Forum kodları mevcut HTML kodlarına çok benzemekle beraber köşeli parantezler şeklinde kullanılır. [ ve ], yerine, < ve >. Ayrıca mesaj post ederken bu kodları hizmet dışı da bırakabilirsiniz. Forumlarda kullanılan mevcut kodları görmek için tıklayın.
Yukarı
 
HTML kullanabiliyor muyum?
HTML postlarınızda kullanılamaz. Bu durum güvenlik sebeplerinden dolayı mümkün değildir. Zararlı HTML kodları forumların düzenini bozabilir veya bir kullanıcı herhangi bir postu görmek isterken web tarayıcınıza zarar verebilir.
Yukarı
 
Duygu belirten ikonlar nelerdir?(Smileys)
Duygu belirten ikonlar, adından da anlaşılacağı üzere duygu ve hislerin belirtilmesi amacı ile kullanılan küçük grafiksel ikonlardır. Eğer Forum Yöneticisi bu ikonların kullanımına izin vermiş ise forum post ederken editorun yanında görebilirsiniz. Bu ikonlardan postlarınıza eklemek için hangi ikonu kullanmak istiyorsanız o ikonun üzerine gelio tıklayın. Gönderdiğiniz postlara tıkladığınız ikon eklenecektir.
Yukarı
 
Resim gönderebiliyor muyum?
Eğer Forum Yöneticisi imaj dosyalarının yüklenmesine izin vermiş ise, imaj dosyaları (resimler) göndermek istediğiniz postlara eklenebilmektedir. Eğer imajların yüklenmesine izin verilmemiş ise, imajınızın bulunduğu linki belirtmelisiniz. Böylece imajınız serverdan (hizmet sağlayıcı) doğrudan görüntülenecektir. Örn. http://www.siteadi/my-picture.jpg şeklinde.
Yukarı
 
Kapalı konu ne demektir?
Başlıklar veya konular gidiş hattına göre Moderatör veya Forum Yöneticisi tarafından düzenlenir veya kapatılır. Herhangi bir başlık veya konu kapatılmış ise kapatılan bu konu veya başlığa post gönderebilmeniz, cevap yazabilmeniz veya anket ise oy kullanabilmeniz mümkün değildir.
Yukarı

Kullanıcı Grupları
Forum Yöneticileri ne demektir?
Forum Yöneticileri, forum üzerinde en üst derecede görev yapan kimselerdir. Bu kişiler forumlarda herşeye müdahale edebilir, kurallara uymayan kullanıcıları atabilir, kullanıcıları silebilir veya kaldırabilir, düzenleyebilir, postları silebilir, kullanıcı grupları yaratabilir veya silebilir vs.
Yukarı
 
Forum Moderatörleri ne demektir?
Moderatörler (Başkanlık eden kimseler) forumların güncel konularının oluşması veya devam etmesi hergün forum sayfalarında bulunan bireysel veya bir kaç kişiden oluşan gruplardır. Moderatörler de düzenleme, silme, taşıma, başlık veya konu açma,kapatma vs. yetkilere sahiptirler.
Yukarı
 
Kullanıcı Grupları ne demektir?
Kullanıcı grupları, kullanıcıların gruplanması için oluşturulur. Her bir kullanıcı, bir kullanıcı grubuna dahildir ve forumlarda bireysel konular veya başlıkları okuma,göz atma, post gönderme, anket oluşturma vs. için atanmışlardır.
Yukarı

Özel Mesaj Gönderme
Özel mesaj gönderemiyorum
Bunun birden fazla sebebi olabilmektedir. Kullanıcı girişi yapmamış, kayıt olmamış olabilirsiniz veya Forum Yöneticileri Özel Mesaj Gönderme seçeneğini kaldırmış olabilirler.
Yukarı
 
Bazı kullanıcılara özel mesaj gönderemiyorum
Bunun sebebi özel mesaj göndermek istediğiniz kullanıcı sizi bloklamış (yasaklamış) olabilir. Böyle bir durumda size özel mesaj gönderilmek istendiğine dair bilgilendirme mesajı gelecektir.
Yukarı
 
Birisinin bana özel mesaj göndermesini nasıl engellerim?
Eğer birisinden istenmeyen özel bir mesaj alırsanız, bunu engelleyebilirsiniz. Bunun için, Kişisel Mesaj sistemine gidin ve arkadaşlarım listesine bakın. Kullanıcıyı arkadaşım olarak ekle kısmını bulun, ama bunun yerine listeden Size Mesaj Göndermesin kısmını işaretleyin. Bu seçenek kullanıcının size artık kişisel mesaj göndermesini engelleyecektir.
Yukarı

Foruma Git:



Sayfa 0,0938 saniyede oluştu.